Matematik

Hvor høj skal vandbeholderen være ?

04. september 2014 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa alle sammen. Jeg er lidt i tvivl om en opgave, som jeg håber i kan hjælpe mig med. Opgaven lyder sådan her:

Volumen af en cylinder beregnes ved denne formel: V = pi * r^2 * h,  hvor r er radius og h højden af cylinderen.

Et firma ønsker at producere en vandbeholder, der kan indeholde 1,2 vand. Vandbeholderen skal være cylinderformet.

Hvis radius er 0,5m, hvor høj skal vandbeholderen så være?

_____________________________________________________

Jeg vil løse denne her opgave sådan her:

1,2=3,14*0,5^2*h

\frac{1,2}{0,785}=h

h = 1,52866242038

kan det passe det her ? Håber i vil hjælpe mig det 

Mange tak på forhånd, knus liva 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

1,2 vand som rumfang, hvor meget er det i normale enheder?

Man isolerer h:

        h = V / (π·r2)

Hvis V = 1,2 m3 , er din værdi for h tilnærmelsesvis korrekt i enheden m . Da du afrunder π til 2 decimaler, skal dit resultat afrundes til et tilsvarende antal decimaler.


Svar #2
04. september 2014 af LivaAaa (Slettet)

tak for dit hurtige svar. Men er vandbeholderen så kun 1,53 meter højt ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvorfor "kun"? Hvis den skal kunne rumme 1,2 m3 , er det den højde, den skal have. Beholderens diameter er 1,0 m.


Svar #4
04. september 2014 af LivaAaa (Slettet)

ja okay. Nu kan jeg se det :)

men mange tak for din hjælp :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2014 af SuneChr

# 3
"Måner har den farve måner skal ha' !"
http://www.youtube.com/watch?v=LK7P8UbdXq8


Skriv et svar til: Hvor høj skal vandbeholderen være ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.