Matematik

Linære sammenhæng

06. september 2014 af Paradoks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er givet den lineære sammenhæng y= 4x+ 17

a) Fortolk konstanterne i den lineære sammenhæng 

HJÆÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Med f(x) = 4x + 17, prøv da at se på f(0) , og sammenlign derefter f(x) med f(x+1) .


Svar #2
07. september 2014 af Paradoks (Slettet)

Kan de uddybe det :) 
Forstår det ikke helt endnu


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er betydningen af konstanterne a og b i den lineære funktion f(x) = ax + b ? Hvad kaldes konstanten a? Hvordan ændres f(x) , når x ændres med 1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2014 af Lenedj (Slettet)


En lineære sammenhæng har altid forskriften:

y=a·x+b

Konstanterne her er a=4 og b= 17, men hvad er de et udtryk for?


Synes umiddelbart at du skulle prøve at tegne din lineær sammenhæng y= 4x+ 17, som graf i et koordinat system, samt
y= 4x+10 og evt. y = 2x + 17



Jeg er næsten sikker på at du ved at kigge på graferne, kan fortolke konstanterne a og b

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2014 af Stats

y = f(x)= 4x+ 17

17 = f(0) = 4·0 + 17

21 = f(0 + 1) = 4·(0 + 1) + 17 = 4 + 17

Når x stiger med 1, stiger y med "indsæt tal". Hvad er det fra en for en konstant/bogstav i y = ax + b der gør at y stiger "indsæt bogstav". Hvad kaldes denne konstant i den lineære funktion??? <Se din lærebog>

Når x = 0, så er y = "indsæt tal" og "indsæt bogstav" fra funktionen y = ax + b
Hvad kaldes denne konstant? <Se din lærebog>

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Linære sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.