Kemi

Titrering - hvad gør jeg galt???

09. september 2014 af Student321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

5,2) ved fuldstændig forbrænding omdannes alt Cl i stoffet til HCl(g). Den dannede mængde HCl opsamles i vand. Den vandige opløsning titreres herefter med 1,000M NaOH. Til titreringen blev der brugt 26,39mL NaOH-opløsning. Beregn mængden af chlor i den afbrændte prøve.

Først finder jeg stofmængden af NaOH ved 25,39mL: n=c*V=1,000M*0,0264L=0,026mol

Da ækvivalenspunktet opnås ved 26,39mL og at forholdet er 1:1, er stofmængden af natriumhydroxid = stofmængden af saltsyre. Da jeg kender stofmængden kan jeg regne massen ud:

m=n*M=0,026mol*36,46=9,47g 

Hvad gør jeg galt!? tror ikke resultatet skal være så højt...


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af lasols (Slettet)

det ser da rigtig nok ud ud over at du bliver bedt om at finde mængden af chlor i prøven og ikke mængden af dannet HCl så du skal kun gange med 35,45


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2014 af Heptan

Nu spurgte de jo kun til mængden og ikke til massen ...

Og hvad er grunden til at resultatet ikke skal være så "højt"? Jeg er enig med #1 :P


Skriv et svar til: Titrering - hvad gør jeg galt???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.