Matematik

Rumfanget af en klods

09. september 2014 af ninjamus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, ville lige høre om jeg kunne få noget hjælp til denne opgave:

Bestem den værdi af x, for hvilken klodsens rumfang V er størst mulig.

V(x)=½(16-x2)x, 0<x<4


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af peter lind

Find V'(x) og løs ligningen V'(x) = 0


Svar #2
09. september 2014 af ninjamus (Slettet)

Så jeg skal altså differentiere ligningen, og derefter sætte V´(x)=0   ? 

Men er dette facit, eller skal jeg regne videre ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal løse ligningen V '(x) = 0 , dvs. man finder den eller de værdier af x, for hvilke V '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2014 af mathon

              V(x)=\frac{1}{2}x\cdot (16-x^2)\; \; \; \; \; \; 0<x<4

               V{\, }'(x)=\frac{1}{2}\cdot \left ( 16-x^2 \right )+\frac{1}{2}x\cdot \left ( 0-2x \right )=8-\frac{1}{2}x^2-x^2=-\frac{3}{2}x^2+8

løs
               -\frac{3}{2}x^2+8=0
              


Svar #5
09. september 2014 af ninjamus (Slettet)

Aha, tror jeg er med.

Tak for svaret :-)


Skriv et svar til: Rumfanget af en klods

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.