Matematik

Udvidelse af integralet

20. september 2014 af news112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Jeg sidder med et integral, som jeg skal gøre rede for, det lyder: 1/sqrt(x) * (1+2x) * e^x.

Jeg har fået et hint som lyder at jeg skal udvide integralet, hvilket fortæller mig følgende:

1/sqrt(x) * (1+2x) * e^x = 2 * e^x * sqrt(x) + e^x / sqrt(x)

Men jeg kan simpelthen ikke se/forstå, hvorfor at disse to funktioner er ens.

Hvilken regneregel er det jeg overser her, for at det leddet 2x bliver opløst? En hjælpende hånd ville virkelig være værdsat!!

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2014 af peter lind

Der gælder 2*x/kvrod(x) =  2*kvrod(x)2 /kvrod(x= 2*kvrod(x)
 


Svar #2
20. september 2014 af news112 (Slettet)

Org ja, selvfølgelig!! Nu giver det hele mening!

så ender jeg op med:

2 * kvrod(x) * e^(x) + k.

Perfekt, tusinde tak for hjælpen Peter Lind.
 


Skriv et svar til: Udvidelse af integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.