Matematik

poly løst rigtigt?

24. september 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En der vil se om jeg har løst opgaven rigtigt?

Vedhæftet fil: opgave 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke rigtigt ganget ud efter dette

      p(z) = a·(z2 -2z + 5)·(z - 9)       får man

             = a·(z3 -11z2 +23z -45)

og så benytter man    p(0) = -12

til at bestemme a . Tallet (-12)/(-45) kan forkortes og "renses" for de ekstra fortegn til 4/9 .


Svar #2
24. september 2014 af Sorteæble (Slettet)

Okey, men ellers efter dette, skal jeg så gøre som jeg har gjort ? Altså gange min finde a med p(z)

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

a skal ikke ganges med p(z) . a er allerede en faktor i p(z) og man indsætter den fundne værdi for a og ganger færdig.


Svar #4
24. september 2014 af Sorteæble (Slettet)

Forstår ikke helt? Hvad vil mit resultat så blive ?

Brugbart svar (1)

Svar #5
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Da a = (4/9) får man så

         p(z) = (4/9)·(z3 -11z2 +23z -45)

                = (4/9)·z3 - (44/9)·z2 + (92/9)·z - 20


Svar #6
24. september 2014 af Sorteæble (Slettet)

Men er det ikke meningen at d skal være -12 ??

Brugbart svar (1)

Svar #7
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det er korrekt, og det er min værdi for a, der ikke kom ud med den rigtige værdi.

Man har

        a = (-12)/(-45) = 4/15

         p(z) = (4/15)·(z3 -11z2 +23z -45)

                = (4/15)·z3 - (44/15)·z2 + (92/15)·z - 12

      


Svar #8
24. september 2014 af Sorteæble (Slettet)

Nåh okey, Tak

Skriv et svar til: poly løst rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.