Matematik

Argumenter for grafens forløb - hjælp

25. september 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der nogen som vil hjælpe med vedhæfted opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal bestemme monotoniforhold for f(x) ved at lave en fortegnsundersøgelse for f '(x).

        f(x) = 6·√x  - 2x , x > 0 .


Svar #2
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

f'(x) = 3/√x - 2

men hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Start med at løse ligningen f '(x) = 0 og lave en fortegnsundersøgelse for f '(x) for x > 0 .


Svar #4
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

3/√x -2=0 ⇔

hvad medfører det så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det medfører så, at    √x = 3/2 .


Svar #6
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

er det ikke

√x = 2/3 ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2014 af 123434 (Slettet)

4#

3/√(x)-2=0

3/√(x)=2

3/√(x)*√(x)=2*√x

3=2*√x

3/2=√x

x=9/4


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej.


Svar #9
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

HVad skal jeg så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Bestem fortegnet for f '(x) i hvert af intervallerne ]0;9/4[ og ]9/4;∞[ .


Svar #11
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvad forstår du ikke ved svaret i #10?

Du har bestemt, hvor f '(x) er lig med 0. Bestem nu fortegnet for f '(x) i de intervaller, hvor den ikke er lig med 0.


Svar #13
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Bestem nu fortegnet for f '(x) i de intervaller, hvor den ikke er lig med 0.

Forstår ikke hvad der menes med dette

Kan du evt begynde det jeg skal vise? så forstår jeg det måske bedre


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du skal bestemme fortegnet for f '(x) i hvert af intervallerne ]0;9/4[ og ]9/4;∞[ , da det lige er vist, at f '(x) = 0 kun har løsningen x = 9/4 . Beregn værdien af f '(x) for en værdi af x i hvert af disse intervaller.


Svar #15
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

forstår ikke det med intervallerne


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Funktionen f '(x) er lig 0 betop når x = 9/4 . Tallet 9/4 deler hele definitionsmængden ]0;∞[ i de to intervaller
]0;9/4[ og ]9/4;∞[ . I hvert af disse intervaller vil f '(x) have samme fortegn. Bestem nu fortegnet for f '(x) i hvert af disse intervaller.

f '(x) --(udef)          ?         0                ?
----------|------------------|---------------------------->
x          0                   9/4                                  ∞


Svar #17
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

forstår det virkelig stadig ikke, men fortegnet er vel +??


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, det er det vel ikke? I stedet for at gætte kan du beregne f '(x) for en værdi af x i hvert af de to intervaller og derved bestemme fortegnet for f '(x) i hvert af intervallerne.


Brugbart svar (0)

Svar #19
25. september 2014 af Soeffi

 Vedlagt grafen for funktionen omkring f '(x) = 0.

Vedhæftet fil:monotoniforhold.jpg

Svar #20
25. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Men hvordan beregner jeg det? er helt lost?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 42 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.