Matematik

Målelighed

28. september 2014 af ma1908 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej kan nogen hjælpe mig med denne?

Lad u: R → R være givet ved

u(x)=\lfloor x \rfloor

 dvs. u(x) er det største heltal, som er mindre end eller lig med x. 

Bestem mængden \lbrace u(x)\geq a \rbrace for alle a\in \mathbb{R}.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan skal den mængde forstås?


Svar #2
28. september 2014 af ma1908 (Slettet)

Det er mængden 

\lbrace x\in \mathbb{R}: u(x)\in [a,\infty) \rbrace= \lbrace x\in \mathbb{R}: u(x)\geq a \rbrace


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kald mængden Ma . Hvis a ∈ Z er Ma = [a;∞[ . Hvis a ∈ R\Z , er Ma = [ u(a)+1;∞[ .


Svar #4
28. september 2014 af ma1908 (Slettet)

Tak for svaret!

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2014 af Materfabb (Slettet)

Hvordan viser man så at u er ?


Skriv et svar til: Målelighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.