Matematik

Størst mulige faktor uden for parentes

28. september 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Godaften!

Disse to opgaver har jeg svært ved, og de lyder således:

1) 2a^2 - 2a + 4a^4 = ?

2) 81a -189b + 54ab = 9 (9a - 21b + 6ab)?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af LeonhardEuler

1)  Se på 2a.

2) Du kan ydermere sætte en faktor 3 udenfor parentesen.


Svar #2
28. september 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

1) Hmhm. Hedder den så:

2a (a^2 + 2a^4)?

2) Det har du helt ret i.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af Soeffi

2a2 - 2a + 4a4 = 2a(a - 1 + 2a3)


Svar #4
28. september 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#3

Åhhh, jamen takker!!


Skriv et svar til: Størst mulige faktor uden for parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.