Kemi

pH i 0.15 M alunopløsning

30. september 2014 af StofferStøvmus (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Opgaven går ud på at beregne pH i en 0.15 M alunopløsning (alun har formlen KAl(SO4)2 · 12 H2O. Der skal kun tages hensyn til den hydratiserede aluminiumions første dissociationstrin, hvor syrekonstanten er K1 = 1.1·10-5. Jeg har opskrevet, hvad jeg tror, er reaktionsskemaet for det første dissociationstrin for den hydratiserede aluminiumion:

[Al(OH2)6]3+ (aq) + H2O (l) ⇔ [Al(OH2)5(OH)]2+ (aq) + H3O+ (aq)

K_1 = \frac{[[\text{Al}(\text{OH}_2)_5(\text{OH})]^{2+}][\text{H}_3\text{O}^+]}{[[\text{Al}(\text{OH}_2)_6]^{3+}]} = 1.1\cdot10^{-5}

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal beregne pH i opløsningen. Al hjælp modtages positivt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af Heptan

Alt du skal bruge er syrestyrkekonstanten og stofmængdekoncentrationen, og denne formel: (svage syrer)

pH=1/2(pKs-log(c_s))

hvor pKs = - log ( Ks ) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af mathon

                                        Al(H2O)63+ (aq)   +   H2O (l)   <--->   Al(H2O)5(OH)2+ (aq)   +   H3O+ (aq)     pKs1(Al(H2O)63+) = 4,85


Skriv et svar til: pH i 0.15 M alunopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.