Matematik

differentierer et udtryk

08. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej hvordan kunne denne funktion differentieres?

f(x)=(5x-3)^4


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af LeonhardEuler

Benyt reglen for sammensatte funktioner

f(x)=h(g(x))

f'(x)=\left ( h(g(x)) \right )' = h'(g(x))\cdot g'(x)


Svar #2
08. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet)

aha, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2014 af mathon

     u(x) = 5x-3       u '(x) = 5

     f(x) = u4(x)

     f '(x) = (u4(x)) '  =  4·u3(x) · u '(x)  =  4·(5x-3)3 · 5  =  20·(5x-3)3


Svar #4
08. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet)

det samme fik jeg også.. tak Mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så kunne du jo i stedet have vist din egen fremgangsmåde og resultater og spurgt, om det var korrekt.


Svar #6
08. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet)

hvis du lige kigger på det, så har Mathon skrevet tre minutter efter den anden skrev, så jeg har jo ikke nået at skrive mit resultat ind.. for han skrev jo fremgangsmåden..


Skriv et svar til: differentierer et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.