Matematik

Hjælp - er dette rigtigt?

22. oktober 2014 af Brothertuck (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet opgaven på billedet.
Kan det virkelig være rigtig at svaret på a) er 
A= x^2*(2+pi)
Jeg synes bare at det virker ret nemt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2014 af LubDub (Slettet)

   ja!


Svar #2
22. oktober 2014 af Brothertuck (Slettet)

Dejligt! Tak for hurtigt svar. 
Jeg er dog i tvivl om hvordan jeg får isoleret x i b).
Er det noget du kan hjælpe med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2014 af LubDub (Slettet)

b.

      A = 200
      x2(2 + π) = 200

Her kan du vel godt løse ligningen for x


Svar #4
22. oktober 2014 af Brothertuck (Slettet)

Er det så bare

x2(2+π)=200
x2=200/(2+π)
x= sqrt(200/(2+π))=6,237
Det er bare fordi når jeg løser det på min TI-89, får jeg 2 resultater, et postivt og et negativt.
Hvor kommer det negative fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2014 af LubDub (Slettet)

det er jo en andengradsligning

     x2(2 + π) = 200 

     x2 = 200 / (2 + π)

     x = ± √ (200 / (2 + π))


Svar #6
22. oktober 2014 af Brothertuck (Slettet)

Hov..
a) er vel ikke rigtig, da jeg ikke har taget højde for at det er en halvcirkel..


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2014 af LubDub (Slettet)

Hov ja  - det har du ret i.

  Arealet udtrykt ved x bliver så bare (1/2)x2 • (π + 4)


Svar #8
22. oktober 2014 af Brothertuck (Slettet)

Og 
(1/2)x2·(π+4)
er jo det samme som
x2(0,5π · 2)
Det betyder at 
200 = x2(0,5π · 2)
som er 
x = 7,484

Jeg forstår ikke at du siger at det er en andengradsligning... Jeg troede de så sådan ud
ax2+bx+c=0
Hvis de skal løses med 
x=(-b±sqrt(b2+4ac))/2a
Og denne ser jo sådan ud
0 = 2x2+0,5πx2-200
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2014 af LubDub (Slettet)

ved at løse ligningen fås x = ± 7,484 men husk, at x ikke kan være negativt, når man har med areal 'at gøre'.


Svar #10
22. oktober 2014 af Brothertuck (Slettet)

Okay, fair nok! 
Tak for hjælpen :-)
Er det ok, jeg spørger om 103 også? Den er også på billedet.
Vi er enige om at volumen i en cylinder er π*r2*h
Dvs. at volumen i denne kasse må være π*x2*x ikke?
Volumen i en kugle er (4/3)*π*r3
Dvs. at volumen af halvkuglen er ((4/3)*π*x3)0,5 ikke?
Så må det samlede volumen være
V=x3(π+(2/3)*0,5π) ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. oktober 2014 af SuneChr

# 10

5/3·π·x3


Skriv et svar til: Hjælp - er dette rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.