Matematik

Hjælp søges hurtigt som muligt!

27. oktober 2014 af Paradoks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har en geometri opgave som lyder følgende,

Figuren viser en bordplade, der har form som et ligebenet trapez, hvor siderne BC og AD er parallelle. Nogle af målene fremgår af figuren.

a) Bestem vinkel A i trekant ABE

b) Bestem længden af BE. samt bestem arealet af bordpladen.

Linket til figuren er vedhæftet.

Har virkelig brug for hjælp, for har prøvet alle mulige retvinklet regneregler, synes hele tiden jeg får et ulogisk resultat. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Vinkel A er vinkel i en retvinklet trekant ABE, hvor man kender hypotenusen og den ene katete.

b) Benyt Pythagoras til at beregne |BE| .

Bestem længden |AD| = 2·|AE| + |BC| og indsæt så i formlen for arealet af et trapez.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2014 af peter lind

a) Brug reglen om cosinus i en retvinklet trekant

b) brug pytagoras. Arealet de l det op i en rektangel og to retvinklede trekanter


Svar #3
27. oktober 2014 af Paradoks (Slettet)

Er a) noget i den her retning:

Cos-1*(35/70)=60 grader?


 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Der skal ikke noget multiplikationstegn mellem cos-1 og argumentet. Husk, at cos-1 skrives med lille c.


Svar #5
27. oktober 2014 af Paradoks (Slettet)

Please

Hvordan finder jeg AD?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2014 af peter lind

Det er summen af kateterne i de 2 retvinklede trekanter + længden af den anden paralelle side


Svar #7
27. oktober 2014 af Paradoks (Slettet)

Kan de uddybe det? 

For forstår det ikke :(


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Trapezet består af to kongruente retvinklede trekanter samt et rektangel. Den lange side AD kan derfor opdeles som 2 gange den korte katete i den retvinklede trekant ABE plus rektanglets længde, dvs.

        |AD| = 2·|AE| + |BC|

som anført i #1.


Skriv et svar til: Hjælp søges hurtigt som muligt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.