Matematik

Vektor - Cirkel

28. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mgi med at komme igang med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2014 af mathon

linjen med
parameterfremstillingen:
                                                  x=3+t
                                                  y=-3-t             ligningerne adderes

.
                                                  x+y=0
                                                  y=-x                    (som er vinkelhalveringslinjen i 2. og 4. kvadrant)

cirklen har ligningen:
                                                  x^2+y^2=2

.
Skæring kræver
                                                  x^2+y^2=2\; \; \wedge \; \;y=-x
        


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2014 af mathon

alternativt

cirklen har ligningen:
                                                  x^2+y^2=2
Skæring kræver
                                                  x^2+y^2=2\; \; \wedge \; \;x=3+t\; \; \wedge \; \;y=-3-t


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2014 af mathon

Uanset metoden skal resultatet naturligvis blive det samme.


Svar #4
28. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Altså nu har jeg opstillet en ligning for cirklen. Hvad gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2014 af peter lind

Det r jo angivet i #1 og et alternativ i #2 så hvad er problemet ?


Svar #6
28. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet)

jeg forstår det ikke :)...


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2014 af peter lind

Du løser ligningssystemet i den sidste linje i #1 eller alternativt i #2


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2014 af mathon

grundet
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1534847

.

Skæring kræver
                                                  x^2+y^2=2\; \; \wedge \; \;y=-x


                                                  x^2+(-x)^2=2\; \; \wedge \; \;y=-x

                                                  2x^2=2\; \; \wedge \; \;y=-x

                                                   x^2=1\; \; \wedge \; \;y=-x

.
                                                   x=\left\{\begin{matrix} -1\\1 \end{matrix}\right.\; \; \wedge \; \;y=-x

dvs skæringspunkterne
                                                   S_1=(-1,1)   og   S_2=(1,-1)


Skriv et svar til: Vektor - Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.