Matematik

Definition af en vektor i polar form - Mathcad 15

06. november 2014 af sosch77 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle 

Har et problem!! Hvordan opstiller man en vektor i polar form (komplekse tal) i mathcad 15?? - altså hvordan definere man vinkel og længde.

Her er et udklip fra Mathcad prime, hvor det ses defineret. 

Mvh Søren 

Vedhæftet fil: Vektor 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af mathon

Omregn
                 -162,458° til radianer


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2014 af mathon

                            \overrightarrow{Z}=3,819\cdot e^{i\cdot 2,83543}
 


Svar #3
06. november 2014 af sosch77 (Slettet)

Ja søger at opskrive vekotren på samme måde som vis i eks..

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det drejer sig om at skrive det komplekse tal 

        z = a + ib 

på den polære form

        z = r · e .

Her har man    r = √(a2 + b2) , og hvis r > 0 , har man så

        cos(φ) = a/r   og   sin(φ) = b/r .


Skriv et svar til: Definition af en vektor i polar form - Mathcad 15

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.