Kemi

Lambert Beers Lov - Enhed

14. november 2014 af Jenjikars (Slettet) - Niveau: B-niveau

Simpel spørgsmål: Hvilken enhed plejer koncentrationen, c, at have? Hvordan kan man evt. få resultatet i ug/L? Altså hvis man skal finde c...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

har enheden mol / L, jeg forstår ikke helt dit spørgsmål? 

Vil du omregne til µg / L ? så gang mol med molarmassen og gang med 10^6 µg/g.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2014 af mathon

så du enhedsmæssigt
har:

                a\frac{mol}{L}\cdot\{M\} \frac{g}{mol}=a\cdot \{M\}\cdot 10^{6}\cdot \left (\frac{mol}{L}\cdot \frac{\mu g}{mol} \right )=\left (a\cdot\{M\} \cdot 10^{6 }\right ) \cdot\frac{\mu g}{L}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2014 af Heptan

Stofmængdekoncentrationen c har normalt enheden mol/L = M, men ofte er data angivet med en anden enhed. Koncentrationen vil da have den enhed, som de opgivne data har.

Hvis du har et datasæt med koncentrationer angivet i µg/L, så vil Lambert-Beers lov også spytte koncentrationer ud med den enhed.


Skriv et svar til: Lambert Beers Lov - Enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.