Kemi

Vis hvordan massen bevares

18. november 2014 af Ukendt81 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er lidt i tvivl om hvad der menes med den nederste sætning, nogen der har nøglen til hvad der skal skrives - udover den udregning der allerede foregår i skemaet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Ligheden er ikke korrekt? 

Kan du dele hele opgaven?


Svar #2
18. november 2014 af Ukendt81 (Slettet)

heh, det er hele opgaven.

Det er et billede af den endda.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af Heptan

Der står at "summen af massen af dihydrogen og diiod er lig med massen af hydrogeniodid" (såfremt reaktionen sker fuldstændigt. Det kaldes for massebevarelsen, og du kan vise det ved at beregne summen af masserne af dihydrogen og diiod, og sammenligne med den beregne masse af hydrogeniodid.

Fx,

m(H_2) =n(H_2)\cdot M(H_2)=1 \ \textup{mol}\cdot 2\ \frac{\textup{g}}{\textup{mol}}=2\ g

Prøv resten selv :-)


Skriv et svar til: Vis hvordan massen bevares

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.