Kemi

kemi;Blandinger - rigtigt?

27. november 2014 af larsenlottesen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der skal laves 200 mL 0,150 M Na2SO4

a) Hvor stor en stofmængde Na2SO4(s) skal der anvendes?

Her er det jeg gjorde;

M (Na) = 22,989 g/mol vi har to Na så ganger vi molarmassen med 2 = 45, 978 g/molM

(S) = 32,060 g/mol vi har kun en svovl og derfor lader vi det stå = 32,060 g/molM

(O) = 15,999 g/mol vi har fire Oxygen og derfor ganger vi det med 4 = 63,996 g/mol

45,978 g/mol + 32,060 g/mol + 63,996g /mol = 142,034 g/mol

Da vi skal finde stofmængden bruger vi formlen; n=m/M

n=(200 mL)/(142,034 g/mol)

n= 1,40 mol

ser det rigtig ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

c=n/V
n=c*V
n=0.15 mol/L * 0.2 L = 0.03 mol

Svar #2
27. november 2014 af larsenlottesen (Slettet)

hvor kommer c og V fra? Forklar med ord, dette får jeg vel ikke så meget af


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Stofmængdekoncentration, c, er defineret til stofmængde, n, per volume , V.

I din opgave er
c=0.2 M
og
V=200mL = 0.2 L


Skriv et svar til: kemi;Blandinger - rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.