Kemi

Beregning af % reageret stof

29. november 2014 af NicX94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey jeg står og skal lave en opgave, hvor jeg skal beregne mængden af reageret stof. Men for at være helt ærlig, så kan jeg ikke huske formlen for det. Mine start koncentrationer er på 0,0200 M (en ester og NaOH). Jeg skal finde ud af hvor lang tid der går før 90% af esteren er reageret.

Ester koncentration 0,0200 M
NaOH koncentration 0,0200 M
I en opløsning på 0,100 L

På forhånd tak ^^


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2014 af mathon

Du skal have fat i reaktionshastigheden for esteren.


Svar #2
29. november 2014 af NicX94 (Slettet)

Jeg har at reaktionskonstanten er 15,5M^-1 * min^-1, SÅ jeg kan vel regne med at V = 15,5 * 0,0200^2
Eller har M^-1 * min^-1 en betydning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#2 Ja det er korrekt, det kan du se, da du ved reaktionshastigheden har enheden

v=\mathrm{\dfrac{M}{s}\Rightarrow}v=15.5\mathrm{\dfrac{1}{M\, s}\cdot(0.02\, M)^{2}=}15.5\cdot0.02^{2}\dfrac{1\,\mathrm{M^{2}}}{\mathrm{M\, s}}=15.5\cdot0.02^{2}\dfrac{\mathrm{M}}{\mathrm{s}}


Svar #4
30. november 2014 af NicX94 (Slettet)

Når jeg så har reaktionshastigheden, hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2014 af mathon

     v=-\frac{\mathrm{d} \left [ E \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ E \right ]^x
               
               for x = 0 dvs en reaktion af 0. orden

                             \left [ E \right ]_t=-kt+\left [ E \right ]_0
.

               for x = 1 dvs en reaktion af 1. orden

                             \left [ E \right ]_t=\left [ E \right ]_0\cdot e^{-kt}

.

               for x = 2 dvs en reaktion af 2. orden

                             \left [ E \right ]_t=\frac{1}{kt+{\left [ E \right ]_{0}}^{-1}}
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2014 af mathon

0. orden
                  t=\frac{\left [ E \right ]_0-0,10\left [ E \right ]_0}{k}=\frac{0,9\left [ E \right ]_0}{k}

1. orden
                 
                  \frac{0,10\left [ E \right ]_0}{\left [ E \right ]_0}=e^{-kt}
                  \ln(0,1)=-kt

                  t=\frac{\ln(0,1)}{-k}

.

 

.

 

2. orden
                 
                  kt+{\left [ E \right ]_{0}}^{-1}=\frac{1}{0,1\cdot \left [ E \right ]_0}=10\cdot {\left [ E \right ]_{0}}^{-1}
                  kt=9\cdot {\left [ E \right ]_{0}}^{-1}

                  t=\frac{9{\left [ E \right ]_{0}}^{-1}}{k}


Skriv et svar til: Beregning af % reageret stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.