Matematik

Behøver hjælp med grundrelationen

06. december 2014 af Rustnesøm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan det grundlæggende om grundrelationen, men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal løse nedenstående: Kan nogen venligst forklare hvordan man løser det og hvorfor?

"Brug grundrelationen og sin 30 grader = 0,5 når du bestemmer følgende."

a) (sin 60 grader)^2 + (cos 60 grader)^2

b) 1 - (sin 30 grader)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til, at man skal beregne sin(60º) ?

Man kan benytte, at     sin(v)2 + cos(v)2 = 1 , og at sin(v) = cos(90º-v) .

Så har man, at

        sin(60º) = cos(30º) = √(1 - sin(30º)2) = √(1 - (1/2)2) = ...


Svar #2
06. december 2014 af Rustnesøm (Slettet)

sn(v) = cos(90º-v)? Det forstår jeg slet ikke.

Svar #3
06. december 2014 af Rustnesøm (Slettet)

Jeg forstår overhovedet ikke det der. Er der nogen der kan forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

        sin(v) = cos(90º-v) .

Man erindrer her, at sinus til en vinkel er lig med cosinus til vinklens komplementvinkel.


Skriv et svar til: Behøver hjælp med grundrelationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.