Matematik

Eksponentiel udvikling

09. december 2014 af Yeew (Slettet) - Niveau: C-niveau

i 1968 blev der fanget 4000 tons ål i DK . Efter 1968 er fangsten af ål med god tilnærmelse aftaget med 5,2% pr. år.

opstil en model, der beskriver fangsten af ål som funktion af antal år efter 1968: Y=4000*0,948^x

hvor mange år skal der gå for at fangsten aftager med 60,123%: Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af mathon

                     f(x) = 4000·(1- 0,052)x      Når f(x) regnes i tusind tons og x er antal år efter 1968.

                    

Hvor mange år skal går der, før fangsten er aftaget med 60,123%?

                     4000·(100% - 60,123%) = 4000·0,948x

                     (100% - 60,123%) = 0,948x

                          


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.