Fysik

Radioaktivitet

17. december 2014 af CatrineTeaAndersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey er der nogle som lynhurtigt kan forklare mig sammenhængen mellem henfaldskonstanten og halveringstiden? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2014 af mathon

                                     f(t)=b\cdot e^{-kt}\; \; \; \; \; \; \; \; k>0

         f\left ( t+T_{\frac{1}{2}} \right )= \frac{1}{2}f(t) =b\cdot e^{-k\left ( t+T_{\frac{1}{2}} \right )}=\left (b\cdot e^{-kt} \right )\cdot e^{-kT_{\frac{1}{2}}}=f(t)\cdot e^{-kT_{\frac{1}{2}}}   

                                      \frac{1}{2}=e^{-kT_{\frac{1}{2}}               som logaritmeres

                                     \ln\left ( \frac{1}{2} \right )=-k\cdot T_{\frac{1}{2}}

                                     -\ln(2)=-k\cdot T_{\frac{1}{2}}

                                     \mathbf {\color{Red} k}\cdot \mathbf{ \color{Blue} T_{\frac{1}{2}}}=\ln(2)

                                   

                                                    


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.