Matematik

Divergens af sum

03. januar 2015 af ma1908 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Kan nogen hjælpe mig med at argumentere for at nedenstående sum er divergent?

\sum_{j=1}^{\infty} \left( \frac{1}{j\beta_i}+\frac{\delta_i}{(j-1)\beta_i^2}+ \frac{\delta_i^2}{(j-2)\beta_i^3}+... + \frac{\delta_i^j }{\beta_i^j} \right)

Her er konstanterne \beta_i, \delta_i>0.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2015 af peter lind

alle led i parentesen er positive så indholdet i parentesen er større end det første led.

Summen af de første led er divergent, så derfor må den oprindelige sum også være det


Svar #2
03. januar 2015 af ma1908 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Divergens af sum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.