Matematik

Eksponentiel udvikling

06. januar 2015 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

Jeg har et spørgsmål, som jeg håber i vil hjælpe mig med, se bilga for spørgsmålet :-)

På forhånd tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2015 af peter lind

Du kan se om funktionen er voksende eller aftagende ved at beregne funktionen for to værdier af x, nemmest for x = 0 og x=1. Om funktionener voksende eller aftagende styres af a. Ud af de 2 beregnetde værdier af funktionen kan du se hvilke betingelse a skal opfylde for at funktionen er henholdsvis voksende eller aftagende
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

En eksponentiel funktion  f(x) = b · ax , hvor a > 0 og b > 0 , er voksende, hvis a > 1 , og aftagende, hvis 0 < a < 1 .

Løs ligningerne

        0,02587 · 11,34x = 435  ,  0,02587 · 11,34x = 0,2108  ,   0,02587 · 11,34x = 0,005018

hver for sig.


Svar #3
06. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

okay, dvs jeg ved ikke allerede nu, om den er voksende eller aftagende bare, ved at kigge på den, det skal jeg regne ud:-)?

Første ligning = 4,01

Anden ligning =0,86

tredje ligning = -0,68

Hvad skal jeg så gøre, efter jeg har regnet disse tre ud :-)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Efter at du har skrevet det rent med en passende sammenhængende forklaring, går du så videre til næste opgave.


Svar #5
06. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Betyder det, at jeg så er færdig med den opgave? :o


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, når du har svaret på alle spørgsmålene i en opgave med en passende forklaring, er opgaven færdig.


Svar #7
06. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

#4

Men hvad skal jeg så svare i spørgsmålet om hvorvidt den er voksende eller aftagende? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

 Du kan jo læse forklaringerne i #1 og #2 og så se på den aktuelle funktion.


Svar #9
06. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

ja, ifølge #1 og #2 forstår jeg, at a styrer, om funktionen er voksende eller aftagende. a = 11,34^x dvs a er større end 0 og b er mindre end 0, så den er aftagende? er det rigtigt forstået? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke rigtigt forstået. Både a og b er positive, og a = 11,34 > 1 .


Svar #11
06. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

nårh ja, det er da også rigtigt.. jeg ved da ikke lige hvad jeg tænkte der? :D


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.