Matematik

cos, sin, tan hjælp

09. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder således:

A) Bestem AH

- Kan ikke finde ud af (eller huske hvad min lærer har fortalt os) hvodan jeg beregner hvor langt der er fra A til H, når der er 5 cm. fra H til C??? Nogle der kan hjælpe?? 
Billedet af trekanten er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Beregn vinkel ABH.   ( Summen af vinklerne i en trekant . . . .  )

Benyt herefter sinusrelation på vinklerne ABH og BHA.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2015 af hesch (Slettet)

#1:   Vinkel ABH = 180º - 90º - 38º = 52º

Sinusrelation:

| AH | / sin( ABH ) = 17 / sin( 90º )  = 17           =>

| AH | = 17 * sin( 52º )


Skriv et svar til: cos, sin, tan hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.