Matematik

Rumfang

11. januar 2015 af SuperSar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal beregne rumfanget af nogle forskellige pyramider, men jeg er ikke sikker på hvordan?

1) Beregn rumfanget af en pyramide med højden 9,5 cm og...

a) .. en grundflade med form som et kvadrat med siden 4,5 cm.

b) .. en grundflade med form som en ligesidet trekant med højden 3 cm og siden 5,5 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2015 af Therk

Rumfang er givet ved

V = \frac 13 \cdot h\cdot g

Du skal da blot finde grundfladearealerne for at indsætte det i ovenstående formel. Dvs. din opgave lyder i at huske hvad arealformlen er for et kvadrat og en trekant!

(Volumeformel redigeret. Jeg havde læst hen over 'pyramide')


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Rumfanget af en pyramide er

       V = (1/3)·h·G

hvor h er pyramidens højde og G er grundfladens areal.


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.