Matematik

Hjælpe til Projekt om monotoniforhold

24. januar 2015 af nono88 - Niveau: B-niveau

jeg vedhæft fil


Svar #1
24. januar 2015 af nono88

jeg håber i kan hjælpe mig jeg skal alv. den på mandag og har 3 projekt mere og en syg datter):

Vedhæftet fil:2.PNG

Svar #2
24. januar 2015 af nono88

opg3

Vedhæftet fil:3.PNG

Svar #3
24. januar 2015 af nono88

opg4

Vedhæftet fil:4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2015 af mathon

806
                                 \small f(x)=x^4-4x^3
ekstrema kræver
                                  \small f{\, }'(x)=0

                                  \small 4x^3-12x^2=0

                                  \small 4x^2(x-3)=0
nulreglen giver:
                                  \small x=\left\{\begin{matrix} 0\\3 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2015 af mathon

                                \small \small g(x)=x^3-6x^2+12x-6
ekstrema kræver
                                  \small g{\, }'(x)=0

                                  \small 3x^2-12x+12=0

                                  \small x^2-4x+4=0

                                  \small \left (x-2 \right )^2=0

                                        \small x=2


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2015 af mathon

                                \small \small \small h(x)=\frac{x^3-4}{x-1}
ekstrema kræver
                                  \small h{\, }'(x)=0

                                  \small \frac{3x^2\cdot (x-1)-(x^3-4)\cdot 1}{(x-1)^2}=\frac{2x^3-3x^2+4}{(x-1)^2}=0\; \; \; \; x\neq 1

                                                        \small x=-0,91082

                                  \small \left (x-2 \right )^2=0

                                        \small x=2


Svar #7
28. januar 2015 af nono88

mang tak:)


Skriv et svar til: Hjælpe til Projekt om monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.