Kemi

Gennemsnitlig og øjeblikkelig reaktionshastighed (lidt svær)

31. januar 2015 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har prøvet at regne denne opgave. Er der nogen der kan se, om den er rigtig?

C6H12O6 → 2 C2H5OH + 2 CO2 I denne reaktion aftager glukosekoncentrationen sådan som det er vist i den vedlagte figur.

1. Find gennesnitshastigheden i de 10 første døgn

v=-(1–0.3)/10=-0,07 M/døgn          Altså: -0,07 M/døgn

2. Den øjeblikkelige reaktionshastighed til t = 3

Her fandt jeg hældningstallet for tangenten til punktet, som er: -0,8 M/døgn. Kan det passe?

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2015 af Heptan

Næsten, reaktionshastigheden skal være positiv.


Svar #2
31. januar 2015 af cecilied34 (Slettet)

Også når der er tale om en reaktant?


Svar #3
31. januar 2015 af cecilied34 (Slettet)

Eller skal de byttes om, sådan her:

v=-(0,3–1)/10=0,07 M/døgn        


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2015 af Heptan

Positiv - altid

#3 Ja

Reaktionshastigheden for din reaktion er givet ved

v=- \frac{\mathrm{d} [C_6H_1_2O_6]}{\mathrm{d} t}


Skriv et svar til: Gennemsnitlig og øjeblikkelig reaktionshastighed (lidt svær)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.