Matematik

Med & Uden Jokere

03. februar 2015 af Kaaatrineee (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Godaften!

Jeg har et hurtigt spørgsmål - en opgave siger:

Forestil dig, at du sidder med et spil kort uden jokere i hånden, blander det godt, og trækker et tilfældigt kort.

- Hvad er P(rødt kort)?

- Hvad er P(rødt eller sort kort)?

- Hvad er P(grønt kort)?

- Hvad er mest sandsynligt: At trække et sparkort eller et billedkort?

- Du har lige trukket et billedkort uden at lægge det tilbage i bunken. Hvor stor er sandsynligheden for, at du ved næste træk, får endnu et billedkort?

- Hvad er svaret på de tidligere spørgsmål, hvis kortspillet også indeholder tre jokere?

Det er den sidste jeg skal have hjælp til, for jeg forstår simpelthen ikke, hvilke farver og kulører de her jokere har - kan jeg bede om lidt hjælp?

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2015 af SuneChr

Ud fra det du antyder med  P(grønt kort), vil jeg tro, at kortbunken består af
52 almindelige spillekort + 3 jokere, hvor "JOKER" er trykt med henholdsvis rød, sort og grøn skrift.
Kortbunken kommer så til at bestå af
   27 røde kort
+ 27 sorte kort
+ 1 grønt kort


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2015 af Stats

Du har dine n kort. 3 jokere vil medføre n+3 (dvs 52 kort + 3 jokere = 55)

P(rødt kort) = 13/55

osv..

(Ahh. Vidste ikke at joker også havde en farve...)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ifølge denne forklaring

http://da.wikipedia.org/wiki/Joker_%28kort%29

har jokere ikke kortspilkulør.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2015 af SuneChr

# 2
Billedet af jokeren kan godt være ens på alle jokerkortene, men kortene skal, som alle de øvrige kort, være entydigt bestemt af f.eks. farven på skriften, eller jokerens narrehat kan have forskellig farvekombination på kortene. Bare man kan identificere kortet som værende unikt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2015 af Stats

Din hjemme side virker ikke :)

Men lad gå. Jeg spiller ikke kort, så jeg ved det ikke

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2015 af PeterValberg

#0 skriver: 

Forestil dig, at du sidder med et spil kort uden jokere i hånden...

Kunne man forestille sig, at det er et (kort)trickspørgsmål,
det med sandsynligheden for at trække et grønt kort?
Således må svaret være: P(grøn) = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er da bestemt en mulighed. I den anden tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1569624 som trådstarter har kørende er der også et spørgsmål om sandsynligheder, hvor svaret er 0.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2015 af SuneChr

# 7
P(grønt kort) = P(∃ x: x er elefant, der lever på Antarktis)


Skriv et svar til: Med & Uden Jokere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.