Matematik

Tekst til 2 ligninger med 2 ubekendte (part 2)

06. februar 2015 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan får jeg lavet opgave #2 om til to ligninger med to ubekendte? Har selv prøvet en del kombinationer, men intet har givet et muligt resultat. Mange tak! (:

Ingrid Marie giver et udbytte på 7,7 kg æbler pr. træ.

Bekke de Boskoop giver 5,1 kg pr. træ.

Ingrid Marie(M) = 15.307,7 træer.

Belle de Boskoop(B) = 96.692,3 træer.

Under såvel plukning, pakning og sortering er der risiko for at der sker beskadigelser af frugterne. Beskadigelsen fordeler sig med 0,5 kg pr. træ for Ingrid Marie og 0,2 kg pr. træ for Belle de Boskoop. I alt er der beskadiget 40 tons æbler. 

Opgave #2 Hvor er fordelingen af beskadigelsen på de to frugt typer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2015 af Stats

Hvad menes der med:

Hvor er fordeling af...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
06. februar 2015 af RasmusEu (Slettet)

Hvor mange tons af hvert æble som er beskadiget. (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2015 af Soeffi

Hvad har du prøvet med som x og y?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2015 af Soeffi

Har du den originale opgavetekst? (Dette er kun spørgsmål 2).


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2015 af exatb

#2

Det er vel bare at gange kg pr træ med antal af træer?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Der er noget galt med opgaven. Der er for hver type angivet antal træer og størrelsen af tabet pr træ. Dette er tilstrækkeligt til at finde det samlede tab for hver type. Lægger man de to tal sammen, giver det 27 ton og ikke de 40 ton, der står i opgaven. Det er derfor ikke muligt at finde en løsning, der tilfredsstiller de givne oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2015 af exatb


Svar #8
06. februar 2015 af RasmusEu (Slettet)

Min fysiklærer fandt ud af det. Opgave 2 er ikke nødvendigvis den samme æbleplantage, som opgave 1. 

De to ligninger er:

0,5 kg (M) + 0,2 kg (B) = 40000 kg

M-træer + B-træer = 112.000 træer

Ligningerne løses:

Ingrid Marie (M) = 53.333,3 kilo

Belle de Boskoop (B) = 58.666,7 kilo 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2015 af Soeffi

Er du sød at uploade den rigtige og fuldstændige opgavetekst (gerne foto)?


Svar #10
06. februar 2015 af RasmusEu (Slettet)

Har desværre ikke oplægget, det ligger på skolen. Men her er ALT teksten fra opgaven:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrid Marie giver et udbytte på 7,7 kg æbler pr. træ.

Bekke de Boskoop giver 5,1 kg pr. træ.

I alt produceres i en sæson 611 tons æbler af i alt 112.000 træer.

Hvor mange æbletræer er der af hver af de to sorter?

Under såvel plukning, pakning og sortering er der risiko for at der sker beskadigelser af frugterne. Beskadigelsen fordeler sig med 0,5 kg pr. træ for Ingrid Marie og 0,2 kg pr. træ for Belle de Boskoop. I alt er der beskadiget 40 tons æbler. Hvor er fordelingen af beskadigelsen på de to frugt typer?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. februar 2015 af Soeffi

#8

Min fysiklærer fandt ud af det. Opgave 2 er ikke nødvendigvis den samme æbleplantage, som opgave 1. 

De to ligninger er:

0,5 kg (M) + 0,2 kg (B) = 40000 kg

M-træer + B-træer = 112.000 træer

Ligningerne løses:

Ingrid Marie (M) = 53.333,3 kilo

Belle de Boskoop (B) = 58.666,7 kilo 

Det giver ikke mening: mængden af beskadigede æbler giver 112.000 kg, det skulle give 40.000 kg (112.000 er antallet af træer).

Det er også uklart, hvad du bruger som ubekendt undervejs. Prøv at holde fast i...
   M = antal Ingrid Marie æbletræer
   B = antal Belle de Boskoop æbletræer

Ligningerne...

0,5M+0,2B=40000
M+B=112000

...giver M=58667 og B=53333 (du får det omvendte)

Dernæst skal du finde (0,5M/40000)·100% og (0,2B/40000)·100%, som er den procentvise fordeling.


Skriv et svar til: Tekst til 2 ligninger med 2 ubekendte (part 2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.