Fysik

Hjælp! klarer ikke at løse den opgave :(

21. februar 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen! nu har jeg siddet i flere timer med denne opgave og klarer bare ikke a læse den!

Motoren Wartsila 16v32 4 takt dieselmotor har

slaglængde 400mm
Rpm = 750
effektiv middeltrykk = 24,9 bar
specifik brændstofforbrug cb= 196,1 g/kWh
luftoverskud faktor λ = 2,34
udstøds varme efter turboladeren = 370C
varmen i maskin rummet = 30C

brændstof værdi = C 89% H 10,4% S 0,1% O 0,5% brændestof 42419 kj/kg

1.1 Beregn Bremseeffekt

1.2 beregn økonomisk virkningsgrad

1.3 beregn brændstof forbrug pr døgn

1.4 beregn luftforbrug pr time


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af Kasper73

Går ud fra at du har fundet ud af at 16v32 betyder 16 cylindre i V-formation, med en en boring på 32 cm. Dertil en slaglængde på 40 cm. Læg også mærke til at det er det effektive middeltryk og ikke det indicerede (i pe har man taget højde for ηmek).

Da bliver   Pb=\frac{\pi *antal cylindre*p_{e}*slag*o/min*d^{2}*100}{4*60*2} 

Her er 4*60 ganget med 2, da det er en 4-takts motor, som "kun" laver noget hver anden gang Husk at indsætte længder i "meter" og ikke cm, så for du Pb i kW.

For den økonimiske virkingsgrad har jeg fundet en formel i Formelsamling for Maskinmestre at:

ηø = 3600/cb*h.

Nu har du en bremseeffekt, der bliver kørt med i 24 timer i og en specifikt brændstofforbrug. Så kan du finde døgnforbruget.


Svar #2
21. februar 2015 af Teko123 (Slettet)

Stor tak for hjælpen! jeg har et spørgsmål! hvad står pe for? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af Kasper73

pbruges om det effektive middeltryk. pi bruges om det indicerede middeltryk, hvor Per den indicerede effekt (der bruges stort "P" om effekt og lille "p" om tryk).


Skriv et svar til: Hjælp! klarer ikke at løse den opgave :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.