Matematik

Krydsproduktets egenskaber

24. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Er der nogle, der kan fortælle mig, hvor (1-cos^2v) forsvinder hen i dette tilfælde? eller hvor 1 bliver af? eller bare hvad der sker i dette tilfælde..


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2015 af peter lind

Det forsvinder ikke |a|2*|b|2 ganges ind i parentesen, hvilket giver det første led ganget med 1, som det også er angivet på højre side


Svar #2
24. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hvad sker der så her i linje 2-3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2015 af peter lind

Det viser du nemmest ved at gange parenteserne ud og deraf se at du får det samme på begge sider


Svar #4
24. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hvordan gør jeg det? synes det ser helt uoverskueligt ud..


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2015 af peter lind

Det er det også. Derfor må du være meget omhyggelig ved udregningerne. Jeg vil foreslå at du behandler hver side for sig. Fejl kan formindskes hvis du

Bruger et tekstbehandlingsanlæng

Skriver udtrykket op

Kopiere denne linje.

Ændrer i kopien evt. ved kun at foretage få eller en enkel af beregningerne

kopier den nye linje ned

gentager med at redigerer i kopien

kopier ned

o.s.v.


Svar #6
24. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

kan jeg godt skrive det sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2015 af mathon

                      \left | \overrightarrow{a}\times \overrightarrow{b} \right |^2= \left | \overrightarrow{a} \right|^2\cdot \left | \overrightarrow{b} \right|^2\cdot \sin^2(v)=\left | \overrightarrow{a} \right|^2\cdot \left | \overrightarrow{b} \right|^2\cdot\left ( 1-\cos^2(v) \right )=

                      \left | \overrightarrow{a} \right|^2\cdot \left | \overrightarrow{b} \right|^2-\left (\left | \overrightarrow{a} \right|\cdot \left | \overrightarrow{b} \right|\cdot \cos(v) \right )^2=\left | \overrightarrow{a} \right|^2\cdot \left | \overrightarrow{b} \right|^2-\left (\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} \right)^2


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. februar 2015 af peter lind

#6 og #7

Det er bare gentagelse af beregninger, der er foretaget før. Jeg vil helt givet sige, at dette er tilstrækkeligt; men din fil i #2 lægger op til, at du skal foretage disse besværlige udregninger i koordinaterne


Svar #9
24. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

jeg har omformuleret det lidt, så jeg ikke behøver at lave udregningerne :)

Der er så lige en sidste ting, jeg har kigget på længe og ikke rigtigt forstår, hvad det er, der skal gøres.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. februar 2015 af peter lind

Jeg kan ikke se, der skal gøres noget ved det. Hvad forstår du ikke ?


Svar #11
24. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

der er ikke noget, der skal regnes ud?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. februar 2015 af peter lind

nej


Skriv et svar til: Krydsproduktets egenskaber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.