Matematik

Matematik problem. HF Vækstformler

24. februar 2015 af SebFK (Slettet) - Niveau: C-niveau





Nogle der kan hjælpe mig, kan slet ik finde hoved og hale i det. 


Svar #1
24. februar 2015 af SebFK (Slettet)

Ku åbenbart ik poste billedet normalt så her er det: http://i.gyazo.com/e336d1d7a1285d97c975cc69fe1ddefa.png


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2015 af Stats

1. Del med Δx på hver side.
2. Lineær funktion: y = f(x) = ax + b, anvend da udtrykket som beskrevet.
3. Eksponentiel funktion: y = f(x) = b·ax Anvend da udtrykket
4, Potens funktion: y = f(x) = b·xa Anvend da udtrykket
5. Aner ikke hvad der menes...

Husk at beskrive hvad du gør og hvorfor... Der findes ikke noget værre for en lærer at skulle tyde sig frem til, hvad det er du prøver på..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
24. februar 2015 af SebFK (Slettet)

Mener du med del delta x på hver side i opgave I(1)?

Ang de andre mange tak, tror jeg kan.. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2015 af Stats

Ja....

Delta x dækker over en ændren i x værdierne (og det samme med delta y).. Dvs.

Δx = x + h, hvor h er en anden x værdi fra den givet x.

Ved divisionen med Δx fås da: Δy/Δx = (y + h)/(x + h) = a

Der ses derfor at der er tale om 2 y koordinater og 2 x koordinater: (y2 - y1)/(x2 - x1)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
24. februar 2015 af SebFK (Slettet)

Arrrrh okay er med nu, tak :)


Svar #6
24. februar 2015 af SebFK (Slettet)

Jeg forstår dog stadigvæk ik hvordan jeg skal bruge udtrykket i de forskellige opgaver altså J K L. Efter at kigget ydligere på det :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2015 af mathon

I:
               y_2=ax_2+b
               y_1=ax_1+b                          subtraktion giver

               y_2-y_1=a\cdot (x_2-x_1)

               \Delta y=a\cdot \Delta x


Svar #8
24. februar 2015 af SebFK (Slettet)

Arrhhhh okay mathon, mener du med subtraktion giver?

Jeg forstår dog stadigvæk ik hvordan jeg skal bruge udtrykket i de forskellige opgaver altså J K L. Efter at kigget ydligere på det :/


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2015 af Stats

Lineær funktion: f(x) = ax + b

f(x + Δx) - f(x) = (a(x + Δx) + b) - (ax + b) = (ax + a·Δx + b) - (ax + b) = ax + a·Δx + b - ax - b =

ax - ax + a·Δx + b - b = ax - ax + a·Δx + b - b = a·Δx... Dvs. at ændringen i y værdierne er lig med a·Δx

---

f(x + Δx) - f(x) er jo det samme som Δy

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (2)

Svar #10
24. februar 2015 af mathon

J.
           \Delta y=f(x+\Delta x)-f(x)=a\cdot (x+\Delta x)+b-\left ( a\cdot x+b \right )=

                        ax+a\cdot \Delta x+b-ax-b=a\cdot \Delta x


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. februar 2015 af mathon

K.
          f(x)=y=b\cdot a^x

          f(x+\Delta x)=b\cdot a^{x+\Delta x}=b\cdot a^{x}\cdot a^{\Delta x}=a^{\Delta x}\cdot \left ( b\cdot a^x \right )=a^{\Delta x}\cdot f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. februar 2015 af mathon

L.
         f(x)=y=b\cdot x^{a}\; \; \; \; \; \; \; k>0

         f(k\cdot x)=b\cdot \left ( k\cdot x \right )^a=b\cdot \left ( k^a\cdot x^a \right )=b\cdot k^a\cdot x^a=k^a\cdot \left ( b\cdot x^a \right )=k^a\cdot f(x)
        
        


Skriv et svar til: Matematik problem. HF Vækstformler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.