Matematik

HJÆLP mat problem

07. marts 2015 af kisserdeb (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bakteriekultur indeholder 180 bakterier ved forsøgsstart, og antallet af bakterier vokser med 
3,45 % pr. dag. 

a) Gør rede for at model for bakteriekulturen kan opskrives som f(x) = 180·1,0345x.


b) Bestem antal bakterier i kulturen efter 21 dage og bestem efter hvor mange dage, der vil 
være 300 bakterier i kulturen. 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2015 af mathon

a)
                   f(x)=180\cdot 1,0345^\mathbf{\color{Red} x}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2015 af mathon

b)
             f(\mathbf{\color{Red} 21})=180\cdot 1,0345^{\mathbf{\color{Red} 21}}

.

             300=180\cdot 1,0345^{\mathbf{\color{Red} x}}

             \frac{5}{3}=1,0345^{\mathbf{\color{Red} x}}

             \log\left (\frac{5}{3} \right )=\log\left (1,0345 \right )\cdot {\mathbf{\color{Red} x}}

             {\mathbf{\color{Red} x}}=\frac{\log\left (\frac{5}{3} \right )}{\log\left (1,0345 \right )}


Skriv et svar til: HJÆLP mat problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.