Matematik

Hvor høj bliver bunken af sand?

10. marts 2015 af craazy (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Håber i kan hjælpe mig med denne opgave. 

Jeg er på totalt dybt vand. 

Vedhæftet fil: 444.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

444.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først rumfanget af sand i det udgravede prisme fra sejlrenden.

Beregn derefter rumfanget af en kegle med ret topvinkel og højde h. Udtryk keglens radius ved h og indsæt i rumfangsformlen for en kegle. Sæt derefter dette rumfang lig med rumfanget af det udgravede sand og bestem højden h.


Svar #3
10. marts 2015 af craazy (Slettet)

Undskyld men er rigtig dårlig til matematik,kan du skær det lidt mere ud i pap?  :)


Svar #4
10. marts 2015 af craazy (Slettet)

Altså jeg finder rumfanget af en prisme ved at gange grundfladens areal med højte. 

Hvordan finder jeg grundfladen ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det udgravede område i sejlrenden har form af et prisme med længde (højde) L = 100 , hvis tværsnit er et trapez . Af tegningen aflæser man, at trapezets to parallele sider er a = 10 m og b = (10 + 1 + 1) m = 12 m, og dets højde er H = 0,5 m . Beren først arealet A af trapezet. Beregn derefter rumfanget Vsand af prismet (sandets rumfang) ved

         Vsand = A · L

Hvis keglen har højden h, vil dens radius r også være h, da keglens topvinkel er en ret vinkel. Keglens rumfang er da

        Vkegle = (π/3)·h·r2 = (π/3)·h3 .

Find nu h ved at sætte

        Vkegle = Vsand .


Svar #6
10. marts 2015 af craazy (Slettet)

Forstår ikke helt , men prøver og kigge på det. Men tak for din tid :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad forstår du ikke i forklaringen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2015 af mathon

V_{sand}=(100\; m)\cdot \left (\frac{1}{2}\cdot (0,5\; m)\cdot ((8\; m)+(10\; m)) \right )=450\; m^3

 Keglehøjde og kegleradisu er lige store:
 hvoraf
                    \frac{\pi }{3}\cdot h^3=(450\; m^3)


Svar #9
10. marts 2015 af craazy (Slettet)

Forstår ikke jeg skal finde h ? Og hvordan finder jeg højten på keglen ?
Og hvordan finder jeg arealet af trapez ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Arealet af et trapez med de parallelle sider a og b og højde H er

        Atrapez = (1/2)·(a+b)·H .

som sikkert også findes i din bog.

For at finde højden h af den kegleformede sandbunke, skal man derfor løse ligningen

        (π/3)·h3 = (1/2)·(a+b)·H·L

dvs

        h=\sqrt[3]{\frac{3(a+b)\cdot H\cdot L}{2\pi }}


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. marts 2015 af mathon

                        \frac{\pi }{3}\cdot h^3=(450\; m^3)

                         h=\left (\frac{3\cdot (450\; m^3)}{\pi } \right )^{\frac{1}{3}}


Skriv et svar til: Hvor høj bliver bunken af sand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.