Matematik

Hvor høj er bakken?

11. april 2015 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

På en skibakke har man målt, at man køre 1245 meter, når man kører ned af pisten. Målt på et fladt kort er ruten 1200 m.

a) Hvor høj er bakken?

Ganger man disse to tal med hinanden eller hvad?

En retvinklet trekant har et areal på 156 cm^2. den ene katete er 13 cm

hvor lang er hypotenusen.

Har fået disse to tal: Højde = 1245 og længde = 1280


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2015 af mathon

a)

                         h=\sqrt{1245^2-1200^2}   


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2015 af mathon

b)
                         \frac{1}{2}\cdot k\cdot 13=156

                         k=\frac{2\cdot 156}{13}=24

                         c=\sqrt{13^2+24^2} 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2015 af peter lind

Lav en tegning af systemett. Det er næsten altid en god idet at gøre dety. det giver overblik.

Bakken. Du kender i den retvinklede trkant hypotenusen og den ene katete. Du skal finde den anden. Det kan du gøre ved at bruge pytagoras

Den retvinklede trekant.

Arealet af ern retvinklet trekant er ½'produktet af de to kateter. Brug dette til at finde den anden katete. Brug dernæst pytagoras.


Svar #4
11. april 2015 af SKOLEN124 (Slettet)

Kan det passe at (a = 1,438m)


Skriv et svar til: Hvor høj er bakken?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.