Kemi

en smule forvirret over givne oplysninger

17. april 2015 af 321bj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan udregner jeg stofmængnden og massen af saltet ved de oplysninger jeg har fået givet? Jeg kan da ikke bruge formlerne ud fra de givne oplysninger, vel?

Jeg håber, I kan hjælpe mig, har vedhæftet dokumentet

Vedhæftet fil: hh.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2015 af mette48 (Slettet)

Har du sat dig ind i den hjælp, du kan finde i bogen?

Jeg kender ikke dinbog, men når der henvises til den, bør du læse den grundigt.


Svar #2
18. april 2015 af 321bj (Slettet)

#1

men jeg forstår det bare ikke ud fra de givne oplysninger.

Jeg ved der anvendes 0,1 mol/L da stofmængdekoncentrationen skal være 0,1 molær, men jeg ved jo ikke hvor meget opløsning jeg skal fremstille.

Kan heller ikke se, hvordan jeg så kan beregne massen, da jeg jo ikke kender, den mængde jeg skal fremstille.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2015 af Malkro

1. vi antager at du skal fremstille 1 liter, da der ikke er opgivet noget. Formlen er n = c*v. c = 0,1 M og v = 1 L

n = 0,1 M*1 L = 0,1 mol, da M har enheden mol/L.

2. Molarmassen af saltet MgCl2 udregnes ved brug af det periodiske system. Molarmassen af Mg = 24,3 g/mol og molarmassen af Cl = 35,45 g/mol

Molarmassen af MgCl2 = 24,3 g/mol + 2(35,45 g/mol) = 95,2 g/mol

3. Massen af saltet udregnes ved formlen m=n*M. m = 0,1 mol*95,2 g/mol = 9,52 g MgCl2 skal du bruge. Jeg ved godt denne formel står skrevet anderledes i dit dokument, men formlen i dit dokument er forkert!


Svar #4
18. april 2015 af 321bj (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) nu gav det mening


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2015 af Malkro

Det var så lidt :)


Skriv et svar til: en smule forvirret over givne oplysninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.