Matematik

Omskriv en sum vha. sumtegn

01. maj 2015 af Clau8758 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har siddet og nørklet med at omskrive en sum vha. et sumtegn og tænkte at der var nogle herinde der hurtigt kunne løse den:

S = 2+5+10+17+26+37+50

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2015 af hstreg (Slettet)

Der er ekesitere ikke nogen unik måde, hvor ved du kan opskrive en sum.

Et triviel/oplagt "måde" er 

S=\sum_{n=1}^{7}a_{n}

hvor an ∈ {2,5,10,17,26,37,50}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2015 af Eksperimentalfysikeren

Jo, det kan godt skrives med et sumtegn. Prøv at trække 1 fra hvert led.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2015 af hstreg (Slettet)

Du kan også skrive

S = \sum_{n=1}^{7}(1+n^2) = 7 + \sum_{n=1}^{7}n^2


Svar #4
02. maj 2015 af Clau8758 (Slettet)

Tak!

Skriv et svar til: Omskriv en sum vha. sumtegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.