Kemi

Beregn volumen ud fra densitet

10. maj 2015 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej
Jeg skal beregn volumen af en kubisk enhedscelle s2- og zn2+

jeg har givet densitet som er 3,71 hvordan gør jeg


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2015 af mathon

      S^{2-}\! :
        
        V=\frac{32{,}065\; \frac{g}{mol}}{3{,}71\; \frac{g}{cm^3}}=8{,}64286\; \frac{cm^3}{mol}=\frac{8{,}64286\cdot 10^{21}\; nm^3\cdot mol^{-1}}{6{,}02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1}} =0{,}0143518\; nm^3


Svar #2
10. maj 2015 af lalala1122 (Slettet)

er det her også rigtigt


Svar #3
10. maj 2015 af lalala1122 (Slettet)

hvordan beregner jeg så den korteste afstand mellem zn 2+ og s 2- ud fra sidelængden 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2015 af Soeffi

#3  hvordan beregner jeg så den korteste afstand mellem zn 2+ og s 2- ud fra sidelængden 

Det afhænger af enhedscellens struktur; har du et billede?


Svar #5
10. maj 2015 af lalala1122 (Slettet)

ja

Vedhæftet fil:averillfwk-fig12_011.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2015 af mathon

I hver enkelt kubisk enhedscelle er den korteste afstand den halve rumdiagonal.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2015 af Soeffi

#3. Enhedscellen har sidelængden sCelle. Denne findes ud fra volumenet for enhedscellen, VCelle, som sCelle = 3√VCelle.

Hver Zn2+ er midtpunkt i en tetraede med kantlængden sTetra. S- ioner udgør hjørnerne i dette tetraede. Afstand fra midpunkt til hjørne i en tetraede er lig med radius i tetraedets omskrevne kugle, som er givet ved r = (√(3/8))·sTetra, dvs. mindste afstand = (√(3/8))·sTetra.

Det ses af #7, at sTetra er lig med en halv sidediagonal i enhedscellen, som er sCelle/√2. Dette giver:

mindste afstand = (√(3/8))·sTetra = (√(3/8))·(sCelle/√2) = (√(3/8))·(3√VCelle)/√2 = (√3/4)·3√VCelle.


Skriv et svar til: Beregn volumen ud fra densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.