Matematik

Problem - Plot på maple

16. maj 2015 af Linda95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kan gennemskue hvad jeg mangler for at kunne plotte følgende funktion?

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2015 af Therk

Det er en to-dimensionel funktion. Brug plot3d

plot3d(f(x,y), x = 0.1..1, y = -3..3, view = -100..100);

Justér grænserne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj 2015 af Therk

Prøv evt. at bruge den her, så plottet ikke fejler tæt på x = 0:

plot3d(`if`(x^2<0.000005,undefined,f(x,y)), x = -2..2,y = -2..2,view = -10..10);


Svar #3
16. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Mange tak det virkede! Jeg vil høre dig, hvis man ønsker at bestemme global maksimum, men ens funktion ikke indeholder nogen stationære punkter, men vi derimod har fået opgivet en punktmængde hvordan kan man gøre dette så? Jeg har nemlig lige fået lært hvordan det gøres når man har nogen stationære punkter, og pludselig støtte jeg på en opgave hvor vi ikke har nogen stationære punkter. 

Jeg har vedhæftet billede af sp. 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. maj 2015 af Therk

Undersøg f på randen. Eksempelvis er (1/2, y) en del af randen, da x ≤ 1/2. Så skal du blot maksimere

f(1/2,y)

hvor du stadig skal overholde

\left(\frac 12\right)^2+y^2\leq 1

Hvis der er flere randpunkter, så skal du også undersøge der.


Svar #5
17. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Mange tak det virker! :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. maj 2015 af Therk

Super. Velbekomme.


Skriv et svar til: Problem - Plot på maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.