Matematik

inhomogene differentialligninger system

14. juni 2015 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.
Jeg har en opgave som lyder. A=\begin{pmatrix}0 &-1 \\ 2 & -3 \end{pmatrix}

Lad A være matricen

1) finde den fuldstændige løsning til det homogene lineære differential-system.

2)
Find en løsning på det inhomogene differentialligning systemet

\dot{x} =A*x(t) +\binom{3t}{0} \dot{x} =A*x(t) +\binom{3t}{0} $for$\ x(0)=(2,1)^T.
I opgave (1) har jeg bestemt eigen værdier og eigenvektorer som er, 
\lambda _1=-1\ $og$ $-$\\ \vec{n}=\binom{1}{1}\\ \lambda _2 =-2,,, \vec{n}=\binom{1}{2}
Løsning til (1) bestemt jeg som:
\vec{x}=c_1*\binom{1}{1}*e^{-t}+c_2*\binom{1}{2}*e^{-2t}

Opgave (2) er virkelig svært at regne.
Vil nogen derude hjælpe med løse denne opgave, siden ligende opgave kommer til eksammen i denne ude.
Jeg håber, at høre af nogen derude.
 


Skriv et svar til: inhomogene differentialligninger system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.