Fysik

Q-værdi og energi masse- formlen.

17. juni 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er sammenhængen mellem q-værdiens formel:

Q=-\Delta m*c^2

og energi masse formlen:

E = m*c^2

Q-værdiens formel stammer fra energi masse-formlen, ik? Hvordan kan man gå i dybde med det, og hvad ellers kan der fortælles om disse to formlers sammenhæng? 

På forhånd.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2015 af mathon

            E=\left | \Delta m \right |\cdot c^2     som vist
i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1612216#1612380


Svar #2
18. juni 2015 af 102938475 (Slettet)

Er der ikke andet, som kan siges imellem de to formler. Som forstået, så q-værdiens formel, den kommer fra energi masse- formlen. Men hvorfor. Hvordan kom det fra den til den? 

Eller noget i den stil. 


Skriv et svar til: Q-værdi og energi masse- formlen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.