Matematik

x^2In(x) differentieret

30. juli 2015 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x2In(x)

f'(x)=2x*1/x

Er det ikke bare sådan?

Tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. juli 2015 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. juli 2015 af Stats

Anvend at der er tale om et produkt af to funktioner f(x) = x^2 og g(x) = ln(x)

Dvs at du skal anvende formlen:
h(x) = f(x)g(x)
h'(x) = f'(x)g(x) + f(x)g'(x)
- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. juli 2015 af LubDub (Slettet)

Generelt
     hvis p og g er differentiale funktioner, så er p·g en differential funktion, og
     (p·g) '(x) = p '(x)·g(x) + p(x)·g '(x)  

Specifikt
     f(x) = x2·ln(x)

     f '(x) = 2x·ln(x) + x2·(1/x) = 2x·ln(x) + x


Skriv et svar til: x^2In(x) differentieret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.