Matematik

Mindst mulige tværsnitareal

25. august 2015 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

På en bestemt strækning planlægger man at opsætte en ny elektrisk forsyningsledning.
Hvis man vælger en ledning med tværsnitsareal x, målt i mm2, vil den samlede årlige
udgift (til forrentning, varmetab, …) blive

F(x)=5000+40x+900000/x

Den årlige udgift F(x) angives i euro.

Bestem det tværsnitsareal, der giver den mindst årlige udgift?

f(x)=5000+40x+900000/x

f'(x)=0+40+900000x-1

f'(x)=-900.000x-1-1+40

f'(x)=-900.000x-2+40

kan omskrives som f'(x)=40-900.000/x2=0

x=-150 v x=150

Et tværsnitareal på 150 mm2 giver de mindste årlige omkostninger

Får I samme resultat som mig?

Tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2015 af Stats

40 - 900.000/x= 0

900.000/x2 = 40

900.000 = 40x2

900.000/40 = 22.500 = x2

x = ±√22.500 = ±150

Ja...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2015 af peter lind

Du udtrykker dig helt forkert  f'(x) ≠ 40 +900000*x-1  det rigtige -som du når frem til efter flere fejl- er 40-900000*x-2


Skriv et svar til: Mindst mulige tværsnitareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.