Matematik

Togets hastighed - harmoniske svingninger

28. august 2015 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der vil hjælpe med opgave d) i vedhæftede fil?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2015 af Soeffi

d) Du skal have hjulets omkreds og omdrejningshastighed i omdrejninger per sekund.


Svar #2
28. august 2015 af gymelev2 (Slettet)

Hvordan finder jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2015 af Soeffi

#2

h(t) = 0,4 + 0,3·sin(63·t) viser at hjulets radius er 0,4 m.

Den tid det tager at dreje en omgang kan begeregnes ved : 63·t = 2π ⇒ t = 2π/63. "63" betyder "63 radianer per sekund", hvis der ikke står andet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2015 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
28. august 2015 af gymelev2 (Slettet)

Jeg ahr nu udregnet omkredsen til at være 2,51 m og svingningstiden til 0,1 sek


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2015 af Stats

2π/63 = 0,099733

2π/63·k = 1

k = 63/2π

2,51m / (2π/63)s    ⇔ [(63/2π)·2,51m] / [(2π/63 s)·(63/2π)] = 25,167 m/s

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
28. august 2015 af gymelev2 (Slettet)

Hvad er k?


Svar #8
28. august 2015 af gymelev2 (Slettet)

Kan man ikke bare sige 2,5m/0,1sek=25,100 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2015 af Stats

jo... jeg forlænger bare med k

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2015 af Stats

2·0.4·π·63 / 2·π = 0.4·63 m/s = 25,2 m/s (du har en decimalfejl)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2015 af Soeffi

#5 ... svingningstiden til 0,1 sek

Det er ikke en svingningstid, men en omdrejningstid. Det er en cirkulær bevægelse, ikke en pendulsvingning eller en fjedersvingning.


Svar #12
28. august 2015 af gymelev2 (Slettet)

Okay, tak!

Soeffi kan du også hjælpe med den sidste opgave i vedhæftæede dokument? vedhæfter det nu

Vedhæftet fil:Puls mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2015 af Soeffi

Af kurven ser det ud til at være i april og juli.

Du skal løse 90 ≤ P(t) ≤ 100 med hensyn til t, for 69 ≤ t ≤ 236


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. august 2015 af Soeffi

Med TiNspire får jeg: (det kan ikke regnes ud direkte som ulighed)

Sammenligner man det med figuren finder man løsningen:

106 ≤ t ≤ 123 eller 184 ≤ t ≤ 201.


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august 2015 af mathon

d)
      Togets hastighed
                                     v=\frac{2\pi \cdot r}{T}=\left (\frac{2\pi }{T} \right )\cdot r=\omega \cdot r=(63\; s^{-1})\cdot (0{,}4\; m)=25{,}2\; \frac{m}{s}=90{,}72\; \frac{km}{h}


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. august 2015 af Soeffi

#14

Det skal nok regnes om til datoer...dag 106 i året = 16. april.


Skriv et svar til: Togets hastighed - harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.