Matematik

vægt

03. september 2015 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Tja..

Mursten vejer 2,3 kg. Længde 22,8, bredden 10.8 og højden 5,4 cm.

Den har 3 huller med Ø=0,6 cm.

Hvad gør jeg for at regne den nye vægt ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2015 af mathon

Efter at have beregnet massefylden
trækker du murstensvægten af de tre cylinderformede huller fra den solide murstens vægt.

Du er nødt til at vide, om hullerne er langs højden, længden eller bredden af murstenen.


Svar #2
03. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Vil det sige,at jeg finder rumfanget af de cylinderformede huller?

3,14*0,6(2)*5,4= 6,107256   3 huller = 18,31248 

2300:18,31248=125,6 g

2300-125,6= 2174,4 g  ??+

Jeg kan ikke se hvor hullerne er. Forventer de er i midten..


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. september 2015 af mathon

Har du beregnet massefylden?

Rumfanget af ét hul
                                   R_{cyl}=L\cdot\frac{\pi}{4}\cdot d^{\:2}

Rumfanget af tre huller:
                                   R_{cyl}=\frac{3\pi}{4}\cdot L\cdot d^{\:2}=\frac{3\pi}{4}\cdot (6\;cm)^2\cdot L=(27\pi\;cm^2)\cdot L

                                              


Svar #4
03. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Ja til massefylde, men hvor kommer 4 tallet fra? Skal jeg ikke gange med 0,6 cm istedet for 6 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2015 af mathon

Huller langs højden:
                                     (27\pi\;cm^2)\cdot (5{,}4\;cm)=458{,}044\;cm^3

Huller langs bredden:
                                     (27\pi\;cm^2)\cdot (10{,}8\;cm)=916{,}088\;cm^3

Huller langs længden:
                                     (27\pi\;cm^2)\cdot (22{,}8\;cm)=1933{,}964\;cm^3


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. september 2015 af mathon

men hvor kommer 4 tallet fra?

                A_{circ}=\pi\cdot r^2=\pi\cdot\left(\frac{d}{2}\right)^2=\pi\cdot \frac{d^2}{4}=\frac{\pi}{4}\cdot d^{\:2}


Skriv et svar til: vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.