Matematik

To ligniner som skulle være lette???

07. september 2015 af MMLL13 - Niveau: C-niveau

Kan nogen hjælpe med disse to ligninger: inkl. detaljerede udregninger:

4x-7=43+8(x-)

32-3(x-1)=100

Please hjælp :O


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2015 af StoreNord

Hvad laver det sidste   minus i første ligning?

I anden ligning (hvis den er rigtig:) skal du gange ind i parentesen.


Svar #2
07. september 2015 af MMLL13

Hov der skulle stå (x-2) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2015 af StoreNord

I første ligning skal du også bare gange 8 ind i parentesen.


Svar #4
07. september 2015 af MMLL13

I første ligning ved jeg at jeg skal gange ind i parentesen og så kommer der til at stå

4x-7=43+8x-16

Men hvad så derfra? :-/

I anden ligning kommer der til at stå

32-3x-3=100 Har jeg ret?

Og hvad så derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2015 af StoreNord

Træk 8x fra på begge sider.

nej +1,  og så reducerer du


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2015 af mette49 (Slettet)

4x-7=43+8(x-2)    

gang ind i parentesen

træk 4x fra på begge sider

(træk 43 fra og læg 16 til) på begge sider

del med tallet foran x


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2015 af mette49 (Slettet)

32-3(x-1)=100      træk 32 fra på begge sider

del med (-3)          på begge sider

læg 1 til på begge sider

er du sikker på at du har skrevet den rigtigt op?


Svar #8
08. september 2015 af MMLL13

Tak for hjælpen alle! Nu forstår jeg :-)


Skriv et svar til: To ligniner som skulle være lette???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.