Matematik

hurtig spørgsmål

11. september 2015 af axx2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis en ligning ender med at x=0, betyder det så at der ikke er en løsning til ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2015 af mathon

Nej det betyder det ikke.
Det betyder, at løsningen netop er 
                                                           x=0


Svar #2
11. september 2015 af axx2 (Slettet)

#1

Nej det betyder det ikke.
Det betyder, at løsningen netop er 
                                                           x=0

Hvis en ligning ikke har en løsning, hvad burde det så ende med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Et eksempel:

x-2 = x+3, træk x fra på begge sider af lighedstegnet:

-2 = 3, hvilket er et falskt udsagn, så der er ingen løsning til den oprindelige ligning.


Skriv et svar til: hurtig spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.