Matematik

hvad skal jeg.... forstår intet ... :/

25. september 2015 af alberttalon (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi skal bygge et hegn. Vi har 100m hegn at arbejde med.

Overvej de forskellige former vi kunne bygge hegnet i: rektangulært, cirkulært, triangulært, trapezformet eller nogle andre muligheder. Hvilken form skal hegnet have for at optimere arealet?

ved ikke hvordan det er at jeg skal finde ud af det med triangulært og trapezformet.. Please hjælp mig ! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2015 af StoreNord

Tegn alle de forskellige figurer og kald den ene side x.

Udtryk så også de andre sider i figurerne ved hjælp af x og 100.

Udtryk cirklens areal ved A=radius*Pi*R2, hvor R beregnes med O=2*Pi*R = 100.

Beregn så arealet af hver figur og se hvilken figur, der har størst areal.


Skriv et svar til: hvad skal jeg.... forstår intet ... :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.