Kemi

Leder efter min Ein Stein!!

17. oktober 2015 af Aadel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har virkelig bruge for hjælp til disse spørgsmål !! 

Tusind tak på forhånd !!

1) Beregn pH og [H3O+] i følgende opløsninger:

a) 0,010 M saltsyre

b) 0,030 M eddikesyre

c) 0,010 M natriumhydroxid. 

2) Hvordan kan man aflæse pKs på titrerkurven, der er fremkommet ved titrering af en svag syre med en stærk base?

3) Amalie vil måle pH i en væske. Den blive gul, når hun drypper bromthymolblåt i, men blå når hun drypper bromcresolgrønt i. Hvad er pH ca?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2015 af mathon

1) Beregn pH og [H3O+ved 25°C i følgende opløsninger:

a) 0,010 M saltsyre
                                     \left [ H_3O^+ \right ]=c_s=0{,}010\; M
                                     pH=-\log\left (\left [ H_3O^+ \right ] \right )=-\log(10^{-2})=-(-2)\cdot \log(10)=2

b) 0,030 M eddikesyre

                                     \frac{[ H_3O^+ ]^{2}}{(0{,}030\; M)-[ H_3O^+ ]}=10^{-4{,}76}\; \; \; \; 0<[H_3O^+]<0{,}030\; M

                                     [ H_3O^+ ]=7{,}134\cdot 10^{-4}\; M
                                
                                     pH=-\log([ H_3O^+ ])=-\log(7{,}134\cdot 10^{-4})=3{,}1

                                                                      

c) 0,010 M natriumhydroxid. 

                                     [ H_3O^+ ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{10^{-2}\; M}=10^{-12}\; M

                                     pH=-\log([ H_3O^+ ])=-\log(10^{-12})=-(-12)\cdot \log(10)=12


Svar #2
18. oktober 2015 af Aadel (Slettet)

Mange tak Mathon!!


Skriv et svar til: Leder efter min Ein Stein!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.